Methoden
Methoden
Methoden

Methoden

Methoden

Methoden

De afgelopen jaren heeft basisschool Dynamiek flink wat nieuwe methoden aangeschaft en geïmplementeerd. Hieronder kunt een aantal methoden vinden die we gebruiken in de verschillende groepen.

Veilig leren lezen

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van Veilig leren lezen kim-versie:

  • De klank en de letter staan centraal in verschillende woordcombinaties;
  • Letters leren door te luisteren, voelen, kijken, schrijven en ordenen;
  • Dankzij de automatiseerlijn gaan leerlingen vlotter lezen en maken ze sneller de stap naar het lezen van zinnen en teksten;
  • Geïntegreerde leerlijn voor spelling en woordenschat.
Lees verder

123 Zing

Muziek wordt schoolbreed aangeboden en in bepaalde klassen hebben we zelfs een vakleerkracht vanuit de muziekschool Oost-Gelderland.
123 Zing is een digitale methode waar de kinderen met behulp van het digibord ritmes, tonen en liedjes leren.

Lees verder

Logo 3000

LOGO 3000 is een leuke en goed onderbouwde aanpak voor de ondersteuning van kinderen in de belangrijkste fase van hun taalontwikkeling. LOGO 3000 biedt heel aantrekkelijk materiaal om de woordenschat van jonge kinderen op een natuurlijke manier snel en speels uit te breiden. Denk dan aan:

  • mooi opgemaakte wandplaten
  • praatplaten
  • kaarten met uitgewerkte woordenschatactiviteiten
    liedjes
Lees verder

Staal
Taal & Spelling

Staal is een methode voor Taal en Spelling voor de groepen 4 t/m 8. Deze methode werkt met thema's van ongeveer 4 weken. De kinderen werken met: bronnen, teksten en foto's die ze ook buiten de klas tegen kunnen komen. Dit maakt dat Staal leuk en realistisch wordt.

Lees verder

Groove.Me
Engels

Groove.me is een complete lesmethode Engels waarbij popmuziek het startpunt is van de lessen. Muziek motiveert en enthousiasmeert kinderen! Met Groove.me leer je Engels spreken, schrijven, lezen, luisteren en zingen.

Lees verder